Lesmethode

Niet lezen, maar DOEN!
Bij de Sound Community is het belangrijk dat de leerling enthousiast wordt van muziek maken en dat men lol heeft in het bespelen van het instrument. Daarom ligt de nadruk bij onze methode op meespelen met muziek, ontdekken van je instrument en samenspelen in de vorm van bandjes.


"De Sound Community heeft mij zoveel plezier gebracht en nu kan ik met volle vertrouwen de drums bespelen!" - Oud-leerling


Leerlingen spelen mee met popliedjes die toepasselijk zijn voor hun niveau op dat moment. Zodra zij het liedje onder de knie hebben, wordt het gefilmd en geplaatst op een besloten Facebook groep van andere ouders en leerlingen van de Sound Community. Mocht u geen Facebook hebben, is het natuurlijk mogelijk om de filmpjes te ontvangen via de mail. Je leert van elkaar en dit is een mooi momentopname van de voortgang van de leerling.

Bandles

Naast onze methode voor privéles hebben wij bandlessen toegevoegd als belangrijk onderdeel van ons lesprogramma. Bandles is geschikt voor al onze leerlingen die het willen. Het werkt als volgt: leerlingen die tweejaar privélessen hebben gehad komen in aanmerking voor ons bandles-programma.

Dit houdt in dat ze ingedeeld worden in een bandje (met gitaar, keyboard, zang, basgitaar, etc.). De indeling wordt gedaan aan de hand van leeftijd en niveau. Onze insteek is dat alle leerlingen van de Sound Community in een bandje kunnen spelen.

De lessen starten in februari en de lessen vinden 1 keer per maand plaats. In de week dat er bandles is, vervangt deze de reguliere privéles. In de privélessen bereidt de docent de leerling voor op het spelen in een band.

We werken tijdens de bandlessen aan een bekend pop/rock liedje, die de leerlingen uiteindelijk gaan uitvoeren bij de voorspeelavonden (in de zomer). Een echt optreden met je bandje! Het repertoire wordt gekozen door de docenten. Natuurlijk mogen leerlingen ook zelf liedjes aandragen.

Op deze manier leer je niet alleen je instrument bespelen (tijdens de privéles), maar leer je ook samenspelen met je medeleerlingen. En dat is toch wat we uiteindelijk willen: in een band spelen!

De Sound Community vindt dit onderdeel essentieel voor het plezier en het ontwikkelen van de leerlingen. Er zijn de afgelopen jaren al zo’n 20 bandjes gevormd bij de Sound Community.

Voorspeelavonden

Ter afsluiting van een heerlijk muzikaal jaar, organiseren wij een voorspeelconcert, zowel in Rotterdam als Amsterdam. Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen meemaken hoe het is om op te treden voor publiek. Het podium-gevoel is het mooiste dat er is. Dit geven wij graag aan de leerlingen mee. Een avond boordevol optredens van leerlingen, lekkere borrelhapjes, en gegarandeerd plezier!

Afgelopen jaren waren de voorspeelconcerten een groot succes (video's).  

Jaar USB-stick

Van de opgenomen filmpjes (van liedjes) die op de Sound Community page staan, wordt uiteindelijk voor iedere leerling een USB-stick gemaakt. 

Dit gebeurt meestal aan het einde van een lesjaar. Zo heeft de leerling een mooi jaaroverzicht van zijn/haar progressie. 

De kosten voor de jaar-USB zijn 10 euro per exemplaar. Nabestellen is mogelijk via info@soundcommunity.nl

Proefles aanvragen